Mellékvízmérők

Vízszerelőink mellékvízmérő cseréket, új kiépítésteket végeznek elsősorban távleolvasásra is alkalmas mérőket, rendszert. Referencia munkánk Újpalotán, de sok másik kerületben is megtekinthető. A Fővárosi Vízművek szerződött parnereként a szerelés végzésekor a műszaki átvétel, záróelem felhelyezése is megtörténik, a megrendelőnek további tennivalója nincsen. Nagyobb megrendelésnél a felmérések és kiszállások Budapest egész területén díjmentesek.
Érdeklődni telefonon: 061/707-2222

A távleolvasási rendszernek az előnyei:

  • A vízóráról megközelítés nélkül is mérési adat, tíz literes pontossággal.
  • A fővízmérő leolvasása és mellékvízmérők összesítése egy időben történhet.
  • Vízmérő meghibásodik, elakad, valamiért nem mér, a rendszer figyelmeztet.
  • A fogyasztó a számla alapján ellenőrizhet, a vízóra manuálisan is leolvasható.
  • A lakóközösségek kifizetett "eltűnt" vizek számlái a főmérőnél minimálisra csökken. (Rövid időn belüli megtérülés, a maradványvíz csökkenése.)
  • Korszerű, kényelmes adatszolgáltatás a fogyasztó részéről.

Hátrányok:

  • Hagyományos vízórákra utólagosan impulzus jeladót szerelni nem lehet, csak az ilyen, erre a célra kialakított vízóráknál lehetséges. (óra csere szükséges)

Technikai információk:

Az impulzusadó egy pl:mágnesre működő kapcsoló, (reed) közös házban a vízmérőn kialakított helyre csatlakozik, plombálásra is kerül. A vízmérő tíz literenkénti fordulattal egy-egy impulzust továbbít. Az érkező impulzusok a jeladóba kerülnek, ahol egy-két külön sávon hideg-melegvíz kerülnek tárolásra. A jeladóban tartós elem garantálja a minimálisan 8 éves működést, amikor a mérőt cserélni,vagy újra hitelesíteni kell. A tárolt adatokat az adó kódoltan továbbítja a vevőnek. Ilyen rendszert üzemeltető cég a Cardware Kft. ahol GSM (mobil hálózat) alkalmazásával továbbítják az adatokat. Számítógépes feldolgozást követően folyamatosan (on-line) nézhető az interneten, egyéni kóddal olvasható,akár visszamenőlegesen is.

Referencia:

  • www.cardware.eu

Áraink


Budapest, 2017.