Tájékoztató a felvonó távfelügyelet szolgáltatásainkról

A hírközlés fejlődése, ugyanakkor az új európai uniós szabványok szükségessé teszik a korszerű felvonó vészjelzők kialakítását. Uniós előírás 2010.jan.1-től a felvonóban rekedt személlyel élő hangkapcsolatot kell tudni létesíteni, a mentést 60 percen belül kell megkezdeni. Cégünk a lakótelepen közel 200 db. felvonó karbantartását, javítását végzi. Szükségszerű ezen igénynek megfelelni, megbízható az előírásokat maradéktalanul biztosító rendszer kiépítése. Szerencsésnek mondható az a lakóközösség, amely eddig gondok nélkül talált megfelelő személyt a felvonókra előirt, esetleges mentési feladatokra a nap 24 órájára, beleértve a pihenő és ünnepnapokat is. A gyakori személycserék, helyettesítgetések, a meglévő vészjelzők ide-oda áthelyezgetése (légkábelek, stb.) és a munkabérek + járulékait összeadva érdemes kiszámolni, mennyi is az annyi.

Ajánlatunk alapján teljes mértékben átvállaljuk az összes eddigi, a felvonóból mentési feladatokat. A korszerű GPRS, internetes rendszer állandó kapcsolatot tart a felvonóval, a meghibásodást a központnak azonnal jelzi. A fülkében rekedt utas telefonos kapcsolatba léphet az ügyeletessel, mindezt hangrögzitjük, naplózza a számítógép, melyről kimutatást is tudunk készíteni. Vészhívás esetén nálunk 15 percen belül kiérkezik a mentést végző személy, ugyanakkor a telefonon keresztül a fülkében rekedt utas meg van nyugtatva. Az elmúlt években több céggel felvettük a kapcsolatot a távfelügyelet megvalósítására. Az ajánlatokat magasnak találtuk, többfelvonós épületeknél (lakótelep) nem láttuk gazdaságosságát. Végül 2006 tavaszától van együttműködésünk a Cardware Kft.-vel, az ő fejlesztésük alapján jelenleg nálunk kb.240 db. felvonónál működik, ez az ÉMI engedélyes rendszer, mindennemű korlátozás nélküli.

Távfelügyeletet látunk el a lakótelep azon felvonóira is, melyeket más vállalkozások javítanak, karbantartanak. A felvonó fülkén elhelyezett vészjelző egység speciális adó-vevő, javítását, cseréjét szükség esetén, az üzemeltetőnek kell végezni. Ezért ezek jelentős részét előre átvállaljuk úgy, hogy a megrendelő egyszeri belépési díjat fizet abban az esetben, ha kettő év szerződést aláír. A továbbiakban csak a havi díj van.

A felvonók használata és meghibásodásának gyakorisága a használat függvénye, ezért kapcsolódik a felvonót kiszolgáló lakások számához, ez képezi a mindenkori árat.

Kapcsolható szolgáltatások: A fenti berendezés alkalmas megfelelő hátterű egyéb szolgáltatások továbbítására, jeladós vízórák, radiátoron jeladós költségmegosztók, stb.


Budapest, 2016.